Regenpijp ontstoppen

Een verstopte regenpijp, jaarlijks is dit (vooral in de herfst) een veel voorkomend probleem. Door blad of ander vuil wat in de regenpijp terecht komt kan het water niet meer makkelijk wegstromen. Hierdoor ontstaat er een verstopping in de regenpijp, wat voor meer schade aan uw woning kan zorgen. Wilt u lezen hoe u uw regenpijp kan ontstoppen of hoe u een regenpijp kunt repareren? Lees dan verder.

Regenpijp ontstoppen of repareren, wat heb ik nodig?

  • Ladder
  • IJzerdraad
  • Grote emmer
  • Ontstoppingsveer
  • Hoge druk reiniger
  • Ontstoppingsset voor de hoge druk reiniger

Hoe te beginnen met het ontstoppen van een regenpijp

Natuurlijk is het van belang om van te voren vast te stellen waar het probleem zich precies bevindt in de regenpijp. Mocht u te lang wachten met een ontstopping of reparatie, dan kan dit ernstige waterschade opleveren aan uw woning. Door een regelmatige controle is zelfs een daklekkage te voorkomen!

U heeft de plek gevonden van de verstopping? Dan kunt u beginnen met het verwijderen van opgehoopt vuil. Dit zal voornamelijk blad, zand en takken zijn en meestal zit dit bij de verbinding van de regenpijp en de goot. Hemelwater kan hierdoor niet meer afgevoerd worden. Als vuil te diep zit, kunt u dit proberen te verwijderen met een stuk ijzerdraad. De beste manier om met een ijzerdraad te werken is om een haak aan het eind te maken, en zo vuil omhoog te trekken. Kunt of durft u dit zelf niet, dan kunt u ook de hulp inschakelen van onze gespecialiseerde dakdekkers.

Mocht het onverhoopt niet lukken met een ijzerdraad, dan kan een hoge druk reiniger uitermate handig zijn. Er is ook een speciale ontstoppingsset te vinden voor hoge druk reinigers, gebruik deze dan ook. Deze heeft een spuitkop die het water naar beneden spuit in plaats van naar boven. Mocht dit ook niet lukken dan kunt u altijd nog een deel van de regenpijp afbreken om zo het probleem op te sporen. Alvorens u dit doet willen wij u erop wijzen dit door een ervaren dakdekker te laten doen.

Inhuren van een ervaren dakdekker

Zoals u leest komt er nog best veel kijken bij het ontstoppen van een regenpijp. Daarom is het in de meeste situaties verstandig om gebruik te maken van de ervaring van een dakdekker. Een ervaren dakdekker kan u meteen advies meegeven over de staat van de regenpijp, en zo nodig deze vervangen. Wilt u graag uw regenpijp of dakgoot laten controleren door een dakdekker? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.