Boeibeplating

Gevel en boeibeplating

Gevel en boeibeplating zijn er in vele soorten. Bij Manig werken we naast hout voornamelijk met trespa panelen en met Plastisol platen. Beiden zijn onderhoudsvrije, kleurvaste en duurzame materialen. Naast het bekleden van gevels en boeiboorden bekleden wij ook dakkapellen, overkappingen, goten of interieur elementen zoals de binnenzijde van een dakraam, enz.

Trespa

Trespa bestaat uit hars met verstevigende houtvezels en is in diverse diktes verkrijgbaar. Trespa is kleurvast (circa 10 jaar) en extreem weerbestendig. De zware panelen zijn nauwelijks buigbaar waardoor ze ook bij grote overspanningen mooi vlak blijven. Trespa panelen kunnen ter plaatse gezaagd worden en zijn d.m.v. lijm of schroeven te bevestigen. De panelen zijn in bijna alle RAL-kleuren verkrijgbaar.

Plastisol boeibeplating

Plastisol is een lichte, dunne metalen plaat met een duurzame kras- en weerbestendige coating. De platen zijn buigzaam waardoor ze vooraf (en individueel) in bijna iedere gewenste vorm gebogen en gesneden kunnen worden. De platen kunnen met lijm of schroeven bevestigd worden. Plastisol is kleurvast en in vrijwel alle RAL-kleuren verkrijgbaar.

Afgeronde projecten