De Jag

Vaak worden nieuwe uitvindingen gedaan om het werken met bepaalde producten makkelijker te maken.  Zo ook met de JAG, een revolutionair apparaat waarmee niet alleen verwerkingsgemak een grote rol speelt, maar ook nog eens de kwaliteit van de verwerking aanzienlijk is verbeterd.

Paul Manig, dakdekker uit Enschede werkt al jaren met plezier met resistit. Tijdens de verwerking hiervan  bemerkte hij dat het insnijden van de wegtrekfolie aan de onderzijde van de SK baan regelmatig niet naar wens verliep en de meeste tijd koste om de resistit te verwerken.

Juist op dat onderdeel van de werkzaamheden is met de Jag  heel veel winst te behalen.

In samenwerking met een werktuigbouwkundige werd een prototype gemaakt waarbij het mogelijk wordt om op eenvoudige wijze de wegtrek folie in te snijden zonder de epdm folie te beschadigen.

Met meerdere messen wordt op exacte maatvoering  de folie nu voorbewerkt. Ook het doorsnijden van de folie is met hetzelfde apparaat in 1  handeling uit te voeren. Het is dus niet meer noodzakelijk om rollen op maat te bestellen en alsnog een overlengte te moeten wegsnijden. Rollen van 1 meter breed kunnen dus op elke gewenste breedte worden gesneden.

Bij het inmeten van een goot, of dit in offerte stadium is of al bij opdracht, wordt er bewust heel secuur gemeten.  Met deze gegevens worden de messen van het apparaat aan de hand van een aanwezige meetlint eenvoudig doch zorgvuldig ingesteld. Middels het doortrekken van de folie wordt de onderzijde zorgvuldig ingesneden. Deze werkzaamheden kunnen zowel in de werkplaats, ( handig als het regent ) als op locatie gebeuren.

De op de juiste positie ingesneden folie wordt nu in de goot gelegd. Door de vooraf gemaakte insnijdingen “vormt“ de folie zich precies in de goot en laat zich hierna zeer eenvoudig verwerken.

Behaal winst door gebruiksgemak en kwaliteit

Waar vroeger deze werkzaamheden  bijna altijd met 2 man werd uitgevoerd kan men nu alleen de klus klaren, waarmee natuurlijk een enorme besparing op uren kan worden bereikt.

Hierbij komt ook nog eens dat je met de Jag op een zeer eenvoudige manier randstroken van de p.v.c. kunststof dakbedekking kunt snijden. Deze stroken worden hiermee mooi op maat en recht gesneden.

Op deze manier is de Jag voor verschillende doeleinden te gebruiken.

Het apparaat is zodanig ontworpen dat slijtage nagenoeg niet optreed. Tevens kan dit apparaat eenvoudig worden vervoerd in elke bus en is de kans op beschadigen door de eenvoud van de machine nagenoeg uitgesloten.

De machine is zodanig ontwikkelt dat alle zelfklevende dakbedekkings banen voorzien van een wegtrekfolie kunnen worden gebruikt.

Op het apparaat is inmiddels een Nederlands octrooi verleend en wordt het europees octrooi binnen kort verwacht.

Artikel in de Tubantia

Op 23 mei 2015 is er in de Tubantia een artikel geplaatst over de Jag. Bekijk het artikel hieronder.

de Jag

Bekijk de film

De Jag

Publicatie in het vakblad “Roofs”

Vorig jaar is ons product gepubliceerd in het vakblad Roofs. Hieronder kunt u dit artikel lezen, of bekijk het hele blad via deze link.

De Jag