daklekkage repareren

Is uw dak aan een reparatie of vervanging toe? Het onderhouden van uw dak is van groot belang. Als u hiermee te lang wacht, wordt de schadepost nog hoger door onder andere waterschade. Een daklekkage is een veel voorkomend probleem bij oudere daken. Bij een daklekkage is het verstandig om dit te laten repareren door een expert.

Voorkomen is beter dan genezen

Een daklekkage voorkomen is natuurlijk beter dan een daklekkage laten repareren. Een daklekkage is eenvoudig te herkennen door het binnendringen van vocht. Op dit moment bent u dan eigenlijk al te laat. De schade is al aangericht. Voorkom meer schade door direct een expert in te schakelen om de lekkage van het dak te herstellen.

Daklekkage laten repareren door een dakdekker

Als u een daklekkage tegen bent gekomen, doet u er verstandig aan om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen die gespecialiseerd is in het opsporen en repareren van daklekkages. Soms wordt de lekkage gelijk hersteld, soms wordt er een tijdelijke noodoplossing aangebracht zodat dit op een later tijdstip volledig hersteld kan worden door de dakdekker. Als er een lekkage is opgetreden, is het verstandig om gelijk het gehele dak na te laten kijken.

Vooral bij een lekkage op een oud dak is een teken dat de dakbedekking aan vervanging toe is. Het is dan goed mogelijk dat de dakdekker op meerdere plekken zwakke punten vindt in de dakbedekking, deze worden dan ook hersteld.

Het herstellen van dakdelen is natuurlijk goedkoper dan het vernieuwen van een compleet dak. Soms is het toch verstandig om bij meerdere lekkages op een oud dak te denken aan een vervanging van de hele dakbedekking. Een vrijblijvende offerte is altijd aan te vragen als u van plan bent om de dakbedekking te vervangen van uw platte dak.

Reparatiekosten van een daklekkage

U wilt natuurlijk graag weten wat de kosten zullen zijn van het laten repareren van een daklekkage. De kosten verschillen altijd enorm per lekkage omdat de kosten afhankelijk zijn van meerdere factoren. Er is wel één vaste indicator; hoe eerder, hoe goedkoper. Waterschade is funest voor uw woning, en kan snel meerdere delen van uw woning beschadigen. Om kosten te besparen is het snel inschakelen van een dakdekker de juiste optie.

Voorkomen van lekkages aan het dak

“Voorkomen is beter dan genezen” gaat dus ook op voor daklekkages zoals eerder vermeld. Wilt u met zekerheid een daklekkage voorkomen? Kies dan voor een dakinspectie door een dakdekker. Deze zal het hele dak nalopen en zwakke punten opzoeken. Hierna krijgt u een vrijblijvend advies op maat. Ook het regelmatig onderhouden van uw dak helpt mee aan de levensduur. Zo heeft het vegen van uw dak al invloed op de levensduur.

Dit kunt u zelf doen

  • Dakgoten controleren op verstoppingen en vervuiling;
  • Hemelwaterafvoeren, dakdoorvoeren en lasnaden controleren op lekkages en druppelvorming;
  • Gehele dak controleren op scheuren, beschadigingen, blazen of andere gebreken;
  • Naadverbindingen controleren.

Durft u zelf het dak niet op? Onze dakdekkers kunnen ook dakonderhoud bij u uitvoeren.